A legfontosabb tudnivalók a B3-vitaminról

A B3-vitamin, más néven niacin, az egyik fontos vízoldékony vitamin, amelyet a szervezetünknek rendszeresen kell pótolnia. A B3-vitamin számos fontos szerepet tölt be a szervezetben, beleértve az anyagcserét, az idegrendszer egészségét és a bőr egészségét is. Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb tudnivalókat a B3-vitaminról.

A B3-vitamin szerepe a szervezetben

A B3-vitamin fontos szerepet játszik az anyagcserében, a sejtosztódásban és az energiatermelésben. Továbbá fontos szerepe van az idegrendszer egészségének fenntartásában, az emésztési folyamatokban, a bőr egészségének megőrzésében, valamint az immunrendszer működésében.

A B3-vitamin forrásai

A B3-vitamin előfordul az állati eredetű élelmiszerekben, például a húsokban, a halakban, a tojásban és a tejtermékekben. Emellett a gabonafélékben, a diófélékben és a zöldségekben is megtalálható.

A B3-vitamin legjobb forrásai

A B3-vitamin hiánya és túladagolása

A B3-vitamin hiánya súlyos betegségekhez vezethet, például a pellagrának nevezett betegséghez, amely tünetei között a bőrkiütés, az emésztési problémák és az idegrendszeri zavarok szerepelnek. A túlzott B3-vitamin fogyasztás is negatív hatással lehet a szervezetre, ezért fontos betartani a napi ajánlott mennyiséget.

A B3-vitamin és a szív- és érrendszeri egészség

A B3-vitamin hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, mivel csökkentheti a rossz koleszterin szintjét a vérben és javíthatja a véráramlást. Emellett a B3-vitamin fontos szerepet játszik a trigliceridszint csökkentésében, ami szintén hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez.

A B3-vitamin és az emésztési egészség

A B3-vitamin hozzájárulhat az emésztési egészség megőrzéséhez, mivel segíti az emésztési folyamatokat és csökkenti a gyomor- és bélrendszeri gyulladások kialakulásának kockázatát.

A B-vitaminokról általánosságban

A B-vitaminok olyan esszenciális tápanyagok, melyek számos fontos élettani folyamatban vesznek részt, beleértve az energiatermelést, az idegrendszer egészséges működését és az immunrendszer támogatását. A B-vitaminokat a szervezet nem képes előállítani, így azokat megfelelő mennyiségben kell bevinnünk az étrendünkkel. A B-vitaminok hiánya súlyos egészségügyi problémákat okozhat, ezért fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk, és az ajánlott napi bevitelt biztosítsuk.

B vitamin vásárlás

B-Complex Stressztabletta 60 db (Vitaking)

B-Complex Stressz tabletta 60 db (Vitaking)

B-vitaminokkal és C-vitaminnal az idegrendszer megfelelő működéséért és az egészséges energiaháztartásért.

Ár: 3210 Ft
Megnézem

B-vitamin komplextabletta 90 db Bioco

B-vitamin komplex tabletta 90 db Bioco

A B1-vitamin hozzájárulhat a szív megfelelő működéséhez, a B1-, B2-, B3- és B6-vitaminok az idegrendszer, a B6-, B12-vitaminok és a folsav az immunrendszer normális működéséhez.

Ár: 2890 Ft
Megnézem

BioCo B-vitamin komplexFORTE 100 db

BioCo B-vitamin komplex FORTE 100 db

A készítmény magas dózisban tartalmaz B-vitaminokat és kolint, ezáltal aktívan járul hozzá szervezetünk B-vitamin szükségletének fedezéséhez.

Ár: 3490 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo B1-vitamin 100 mgMEGAPACK 80db

BioCo B1-vitamin 100 mg MEGAPACK 80db

Színezékmentes, nyeléskönnyítő bevonattal, mely elfedi a B1-vitamin keserű ízét

Ár: 2290 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo Biotin 900 µgMEGAPACK 90db

BioCo Biotin 900 µg MEGAPACK 90db

A BioCo® Biotin készítmény magas dózisban, 900 μg mennyiségben biztosít biotin pótlást, mindössze napi 1 tabletta fogyasztásával.

Ár: 1890 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo MagnéziumBiszglicinát +B6 vitamin tabletta 90db

BioCo Magnézium Biszglicinát +B6 vitamin tabletta 90db

Teljesen reagált magnézium-biszglicinátot és bioaktív B6-vitamint tartalmaz!

Ár: 4690 Ft
Megnézem
Újdonság

VK B-2 Vitamin Riboflavin40 mg 60 db

VK B-2 Vitamin Riboflavin 40 mg 60 db

A riboflavin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, elősegíti a normál anyagcsere-folyamatokat és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint a fáradtság csökkentéséhez.

Ár: 1595 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!